Livredning

Livredderafdelingen er en aktiv afdeling med et meget alsidigt træningsprogram, som udøves af 7 forskellige trænere som ligger vægt på hvert sit speciale. Effektivt, spændende og meget udfordrene både for fysikken og psyken.
 
Livredning er for alle, vi har deltagere med en alders fordelingen mellem 13 til 80 år. Det gør at træningen er alsidig og fremragende for alle, som måtte ønske at bevare et godt helbred, få viden om enhver situation, som kræver effektiv førstehjælp og brugen af hjertestarter, også uden for svømmehal-regi.
Der lægges vægt på hyggeligt samvær med hinanden.
 
Træningen giver en solid styrke og psyke til den enkelte, som er en absolut god ballast, når der skal aflægges prøve samt til træning i åbent hav.
 
Prøveaflæggelsen foregår 1 gange årligt,  bassinlivredderprøven er ultimo januar (som er gældende i et år).
Ved behov for aflæggelse af prøver der ud over, kontaktes trænerne på livredderholdet - som også tager ud til andre svømme-klubber / -haller og er dommere for bassinlivredderprøver.

Afdelingen har samlet aflagt omkring 2200 prøver igennem årene.
Inspiration til selve bassinlivredder prøven, tryk på linket her: Bassinlivredder
 
Træningen i svømmehallen foregår hver mandage og onsdage året rundt, fra kl. 20:15 til 21:15 (der varmes op i godt selskab i sauna inden træning  og efter veludført træning hygges der i vores klublokale).  
I skolernes sommerferie trænes mandage i svømmehallen og onsdage fra stranden eller klubbens båd (husk våddragt).
 
Klubben har gennem Dansk Svømmeunion hele tiden opdateret de nye og skiftende krav, der stilles til livredderen af i dag. Klubben har 4 dommere der er uddannet hos Dansk Svømmeunion, disse bliver løbende opdateret samt fornyere deres certifikat hvert 3. år.
 
Livredderafdelingen har tillige en dykkerafdeling for alle aktive livreddere.
Vi samarbejder med scubaup.dk, der afholder dykkerkurser for os. I vinterhalvåret afholder vi dykkeraftener i Asnæs Svømmehal, så vi kan vedligeholde vores færdigheder til sæsonen og eventuelle dykkerture.

Livredderholdet's motto: "TRO, HÅB ELLER LIVREDNING!"
 
 
Opdateret Oktober 2018